Gündem

Tam kapanmada hastane randevusu olanlar yasaktan muaf mı?

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı ardından Türkiye’de tam kapanma kararının uygulanacağı açıklandı. 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00’dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’e kadar tam kapanma süreci ile ilgili ise vatandaşların aklında bir çok soru işareti oluştu. Vatandaşlar tam kapanmada hastane randevusu olanların yasaktan muaf olup olmayacağını merak ediyorlar.

Her gün binlerce vatandaşın test sonucunun pozitif çıkması üzerine Türkiye’de yeni tedbir kararları alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizde tam kapanma uygulanacak. Bu kapsamda 81 ile tam kapanma genelgesi ile yasaktan muaf olan kişiler de bildirildi.

Zorunlu sağlık randevusu olanlar yasaktan muaf

Söz konusu genelgede, sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde istisna kapsamında olduğunu belgelemek ve muafiyet nedeni/güzergahı ile sınırlı olmak kaydıyla; Kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri ile buralarda çalışanlar, hekimler ve veteriner hekimler ve zorunlu sağlık randevusu olanların(Kızılay’a yapılacak kan ve plazma bağışları dahil) yasaktan muaf olacakları bildirildi.