GenelGündem

Tacizci tarikat liderinin ifadesi ortaya çıktı!

12 yaşındaki kız çocuğuna tacizde bulunan sözde tarikat lideri Eyüp Fatih Sağban, iddiaları kabul etti. Sözde lider ifadesinde; "Büyütülecek bir şey yok" dedi!

Kendisini Fatih Nurullah adıyla tanıtan ve “Uşşaki Tarikati Lideri” olduğunu iddia eden 58 yaşındaki Eyüp Fatih Şağban “çocuk istismarı” suçundan tutuklanmıştı. Fezlekesi Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Sözde tarikat liderinin ifadesindeki detaylar ise ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet’in haberine göre ulaşılan ses kayıtlarıyla aynı doğrultuda ifade veren Şağban; “Bir yanlış yaptık ama büyütülecek bir şey yok. İleri gitmedi. Pişmanım” dedi. Yaşanılan olayın 3-4 ay önce olduğunu söyleyen Şağban, mağdur tarafın kendisinden para istediğini de iddia etti.

YA İNTİHAR EDERİM YA ÇEKER GİDERİM

Şağban’ın olayın yaşandığı tarihten sonra mağdurun babası ve bir başka tarikat müridi ile yaptığı telefon görüşmeleri mağdurun babası tarafından Jandarma ekiplerine teslim edildi. Telefon kayıtlarında Şağban’ın olayın örtbas edilmesini talep ettiği görüldü. Şağban telefon konuşmasında; “Bu duyulursa ya intihar ederim ya bu diyarlardan çeker giderim. Sizinle bu kadar hukukumuz var. Hata yapmış olabilirim ama ileri giden bir mevzu da yok. Ben gittim mi tarikat zaten biter, bu kadar hizmetler ortada kalır. Senin ocağına düştük yani” diyerek babayı ikna etmeye çalışıyor.

BU ŞAHIS TARİKAT LİDERİ DEĞİL

Olayın ortaya çıkmasının ardından Pir Seyyid Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı’da bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada; “Kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde ‘Uşşaki Tarikatı Lideri’ olarak lanse edilmeye çalışılan ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını duyururuz. Müslüman milletimizin ve devletimizin değerlerine karşı gelen tüm ahlak dışı davranışları, saygısız tavırları ve faaliyetleri şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

DİYANET UYARDI

Yaşanılan çirkin olayla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise; “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, önceki gün bir ilçemizde yaşandığı medyaya yansıyan ve bir çocuğumuzun istismarı söz konusu olan vahim olayı yakından takip etmekteyiz. Yargıya intikal eden bu olayın adli mercilerce en kısa zamanda tüm yönleriyle aydınlatılacağına ve hak ettiği en ağır cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. İlim ve irfan ile alakası olmadığı halde, kendilerine menfaat devşiren din istismarcılarına karşı da aziz milletimizi bir defa daha uyarıyoruz. Hem dini duygu ve değerlerimizin hem de gözbebeğimiz olan çocuklarımızın istismara karşı korunması için herkesi sorumluluk almaya davet ediyoruz” denildi.