GündemSağlık

Tabip Odası Başkanı Menteş Uyardı! “Bu Neyin Rahatlığı? Anlamış Değilim”

Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Dün itibariyle koronavirüs kaynaklı nedenlerden dolayı 255 kişi hayatını kaybetti. Artan ölüm oranları endişe yaratırken Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Selahattin Menteş, “Ülkemizde her gün bu virüsten bir uçak dolusu insan ölüyor, insanlar halen pandemi yok gibi davranıyor anlamış değilim. Bu neyin rahatlığı?” ifadeleri ile durumun kötüye gittiğini doğruladı.

“Her Gün Koronavirüs Kaynaklı Nedenlerden Bir Uçak Dolusu İnsan Ölüyor”

Birgün’ün haberine göre Adana Tabip Odası (ATO) Başkanı Selahattin Menteş dünyada ve ülkemizde Delta varyantının hızla yayıldığını belirterek, “Ülkemizde her gün bu virüsten bir uçak dolusu insan ölüyor, insanlar halen pandemi yok gibi davranıyor anlamış değilim. Bu neyin rahatlığı?” ifadelerini kullandı.

Yoğun Bakımlar Doluyor

Koronavirüs kaynaklı nedenlerden günlük ölüm sayıları da her geçen gün artıyor. Vakaların tüm hızıyla artarak devam ettiğinin belirten Menteş, “Adana Şehir Hastanesi başta olmak üzere Adana’nın her hastanesinde yeni Kovid-19 servisleri açmaya devam ediyoruz. Yeni açılan Kovid-19 servisleri ve yoğun bakımları hızla doluyor ve yeni hastalar gelmeye devam ediyor. Acillerde hasta yoğunluğu artık dayanılmaz noktalara geldi. Bu nedenle acil değilseniz hastanelere gelmeyin” uyarısında bulundu.

“Gençlerimiz Mutlaka Aşı Olmalı”

20-30 yaşlarındaki gençlerin bile gençlerimiz solunum cihazlarında ölümle pençeleştiğini ifade eden Menteş uyardı!  “Ülkemizde günlük ölüm sayıları neredeyse şimdiye kadar gördüğümüz en yüksek noktalardadır. Her gün bu ülkede 250’ye yakın insan ölmeye devam ediyor. Bu ölümler arasında gençlerimizi görmek bizlere tarifsiz acılar vermektedir. 20-30 yaşlarındaki gençlerimiz solunum cihazlarında ölümle pençeleşiyor. Onları o halde görmek ve ailelerin perişan halleri acımıza acı katıyor. Gençlerimiz mutlaka aşılanmalı. Onlar bu ülkenin gelecekleri ve onları korumak bizlerin görevidir.” dedi.