Gündem

T.C.’sini ezbere bilenleri ilgilendiriyor! Zeka türünüz bu şekilde açıklandı

Türkiye’de milyonlarca insanın TC kimlik numarasını ezbere bildiği bilinirken son zamanlarda vatandaşları ilgilendiren önemli bir değişiklik olduğu ifade edildi. TC kimlik numarasının ilk 2 hanesini söyleyebilenler belirli bir zeka türüne sahip olabileceği paylaşıldı.

DURAĞANLIKTAN KAÇINIRLAR

T.C. kimlik numarasını ezberleme şekline göre, kişinin zekası hakkında ipuçları elde edilebileceği iddia edilirken farklı ezberleme şekilleri, kişilerin zeka türlerini belirlemekte yardımcı olabileceği ifade edildi ve 11 haneli T.C. kimlik numarasını “4+4+3” şeklinde ezberleyenler, sorgulayıcı ve sportif zeka türüne sahip olabileceği aktarıldı. Tüm bunlarla beraber bu kişilerin olayları neden-sonuç ilişkisiyle çözmeye çalışırken, hareket halinde olmayı tercih ederler ve durağanlıktan kaçındıkları paylaşıldı.

Numarayı “4+3+2+2” şeklinde ezberleyenler, kişisel-içsel ve sosyal zeka kategorisinde yer alırlar. Bu kişiler, beceri-hedef uyumunda yüksek bir öngörüye sahiptirler ve başladıkları işlerde başarı elde etme olasılıkları yüksektir. Konu ile ilgili olarak ezberini “3+2+2+2+2” şeklinde yapanlar, sosyal ve müzikal zekaya sahip olarak değerlendirildikleri vurgulandı ve bu kişilerin dışa dönük ve liderlik özelliklerine sahiptirler, iletişim kurdukları kişileri etkileyebilirler ve ikna kabiliyetleri gelişmiş olduğu aktarıldı.

O KİŞİLERİN ZEKASI GÜÇLÜ

Tüm bunlarla beraber Numarayı “3+3+2+3” şeklinde ezberleyenler, matematiksel ve sosyal zekası ön planda olan kişiler arasında yer alırlar. Analitik düşünme konusunda başarılı olan bu kişiler, tümdengelim veya tümevarım konusunda sağlam sorgularla sağlıklı sonuçlar elde edebilirler. Ayrıca ezberi “3+3+3+2” şeklinde olanlar, müzikal ve dilbilimsel zekası güçlü olan bir grup insanı temsil ettikleri ve bu kişilerin kendilerini ifade etme konusunda yeteneklidirler ve ritimleri, sesleri ve kalıpları düşünmede iyi oldukları paylaşıldı.