EğitimEkonomi

T.C. kimlik numaralarının sonu 0 olanlar için bugün başlıyor: 10 Mayıs’a kadar devam edecek!

Binlerce kişiyi ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamalara göre T.C. kimlik numarasının sonu 0 olanlar için burs ve kredi ödemeleri bugün başlıyor. Söz konusu ödemeler 10 Mayıs’a kadar devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu burs ve kredi ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilerimize kesintisiz destekle devam eden burs ve kredilerimizin mayıs ayı ödemeleri hesaplarda. Güzel günlerde harcayın arkadaşlar.” İfadeleri kullanıldı.

T.C. kimlik numarasına göre yatırılacak

T.C. Kimlik numaralarının sonu 0 olanlar bugün, 2 olanlar yarın, 4 olanlar 8 Mayıs, 6 olanlar 9 Mayıs, 8 olanlar ise 10 Mayıs’ta banka hesaplarına yatırılacak.

KYK burslarından kimler faydalanabiliyor?

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.