EkonomiGündem

Süt, yoğurt, peynir fiyatlarıyla ilgili flaş zam açıklaması: Nisandan itibaren geçerli olacak!

Gıda ürünleriyle ilgili zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bir zam da çiğ süte yapıldı. Süte yapılan zamla birlikte yoğurt, tereyağı, peynir gibi süt ürünlerine de zam gelmesi bekleniyor. Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından yapılan açıklamaya göre, 8 Aralık’ta 4,70 TL’ye çıkan çiğ süt fiyatı, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 5,70 TL’ye yükseldi. Vatandaşa ise söz konusu zammın nisandan sonra yansıması bekleniyor. Buna göre, marketteki süt ve süt ürünlerine nisandan sonra zam gelecek.

Maliyet fiyatlarının artmasının ardından çiğ süt fiyatlarına zam yapıldı. Ulusal Süt Konseyi (USK), internet sitesinden yaptığı duyuru ile, çiğ süt tavsiye satış fiyatında yüzde 21,2 artışa gittiğini açıkladı. Böylece, 4,70 TL olan çiğ süt tavsiye satış fiyatı 5,70 TL’ye çıktı.

Söz konusu artışın, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olduğu belirtilerek şöyle denildi: “1 Nisan 2022 tarihinden itibaren nisan ayı sonuna kadar soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatı (çiğ süt destek primi hariç) 5,70 TL/Litre olarak oy çokluğu ile belirlenmiştir.”

NİSANDAN SONRA ZAM VATANDAŞA YANSIYACAK

USK, 8 Aralık 2021’den itibaren çiğ süt tavsiye satış fiyatını 3.20 TL’den 4,70 TL’ye çıkarmıştı. Bu durum, yeme gelen zamlarla birlikte üreticinin kazancından anlamlı bir artışa gitmezken, tüketici için ise ciddi zamlara yol açmıştı. Bir litre sütün marketteki fiyatı 14 liraya kadar çıkmıştı.

USK’dan yapılan yeni açıklamada, soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını belirlemek üzere bugün bir toplantı daha yapıldığı aktarıldı. Böylelikle, üreticinin sattığı çiğ süt fiyatlarında yeni bir artışa gidilmiş oldu.

Bu artışla birlikte yeni fiyatların geçerli olduğu 1 Nisan’dan itibaren marketlerde satılan süt ve süt ürünlerine de zam gelmesi bekleniyor.