Ekonomi

Süt üreticilerine litrede 4 kuruş zarar ettiren bir sistem kuruldu!

CHP Balıkesir Ensar Aytekin: 1 litre sütün maliyeti Ulusal Süt Konseyine göre 2 lira 34 kuruşken aynı Konsey tarafından verilen referans fiyatı 2 lira 30 kuruş. Üreticiye litrede 4 kuruş zarar ettiren bir sistem kuruldu. Gıda Komitesi diye bir komitemiz var. Tarım, Hazine ve Ekonomi Bakanlarının işin içinde olduğu bir komite. Süt üreticilerimiz destek beklerken “Yıllık enflasyonu artırır.” diyerek bu destek verilmedi.

Elektriğe, otoyola zam yaparken yükselmeyen enflasyon ne hikmetse süt üreticisine gelince yükseliyor. Bu komite başlı başına üretimi baltalayan bir komite. Üretici tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir’de de on bir ay boyunca çiğ süt fiyatına 1 kuruş dahi zam alamadı. Balıkesir tek başına bu ülkenin süt ve süt ürünleri ihtiyacını karşılayabilecek bir kent iken şimdi hayvanlarını mezbahaya göndermek zorunda kalan bir şehir oldu.

AKP’nin yarattığı ekonomik buhran belli ki henüz kendilerine ulaşmamıştır ancak millete bu kalkınmadan kilitli peynirler, kilitli bebek bezleri, kilitli bebek mamaları düşmüştür.