Gündem

Suriyeli gençlerin Türkiye hakkında söyledikleri skandal yarattı!

İdlib'e yapılan hain saldırı snucu 34 askerimiz şehit düştü. Bunun üzerine Türkiye, mültecilerin Avrupa'ya gitme kararını engellememe kararı alarak sınır kapısını açtı. Edirne Pazarkule'den Yunanistan'a geçmek isteyen düzensiz göçmenlerin sözleri sosyal medyada skandal yarattı. İşte detaylar...

İdlib’te 34 askerimizin şehit edilmesinin ardından Türkiye, ülkede bulunan başta Suriyeliler olmak üzere mültecilerin Avrupa’ya gitmesini engellememe kararı aldı. Bu karar sonrası mülteciler, başta Edirne’deki Pazarkule Sınır Kapısı olmak üzere Yunanistan’a geçebilecekleri yerlere akın etti.

TEPKİ TOPLADI
Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararının ardından Pazarkule Sınır Kapısı’na giden Suriyelilerden bazılarının sözleri tepki topladı. İki genç “Siz, bizi değil kendinizi kurtarmak için Suriye’ye girdiniz” dediler.

“BİZİM ASKERLERİMİZ SURİYE’DE ÖLÜYOR SİZ NE YAPIYORSUNUZ?”
BBC Türkçe’nin Pazarkule Sınır Kapısı’ndaki göçmenlerle yaptığı röportajda isimleri Muhammed ve Ali olan iki genç Türkiye’yi eleştirerek “Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye’de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa’da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize “Bizim askerlerimiz Suriye’de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz” diyor. Sanki biz size dedik “Gidin bizim yerimizi kurtarın” Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz” diye konuştu.