Gündem

Süper Lig TV için son 7 gün! Futbol severler artık maçları ücretsiz bir şekilde izleyebilecek

Süper Lig’de yeni yayın döneminin sinyalleri gelmeye baladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açılan naklen yayın ihalesinde en yüksek teklifi veren Digiturk (beIN Sports), kendilerine tanınan sürede sözleşmeyi imzalamadı ve naklen yayın haklarının sahibi hala belli olmadı. Bununla birlikte Süper Lig maçlarının yayınlanması için “Süper Lig TV kurulması” ihtimali gündeme geldi. Süper Lig TV’nin kurulması ile birlikte futbol severler artık Süper Lig maçlarını ücretsiz ve naklen izleyebilecek.

Süper Lig TV Projesi Bekleniyor

TFF tarafından açılan naklen yayın ihalesinde 7 pakete en yüksek teklifi Digiturk verdi. En değerli olarak değerlendirilen “Paket 1A”nın ihale dışında tutulması sebebiyle Digiturk, teklif vermiş olmasına rağmen diğer paketleri imzalamadı. Bunun üzerine TFF, pakete en yüksek teklifleri veren Saran Group ile 2 pakete en yüksek teklifi veren TRT’yi görüşmelere çağırdı. Eğer iki firma, 1 hafta içinde en yüksek teklif verdikleri paketler için imzaları atarsa, yeni yayıncı ya da yeni yayıncılar olacak. Ancak bu noktada, “Süper Lig TV” projesi öne çıkacak.

Maçlar Nerelerde Yayınlanacak?

Eğer şartnamenin dışında bir teklif olan Süper Lig TV kurulursa, bu projenin sahibi Kulüpler Birliği olacak. Bu olası senaryoda ise futbol severler tek bir dijital platform üzerinden değil, tüm platformlar ve internet üzerinden video içerik sağlayıcıları tarafından da maçları izleyebilecek. Yani Süper Lig TV, maçları tek bir platform üzerinden değil, yayın ücretini ödeyen tüm platformlar üzerinden yayınlayacak. Bu da yayıncı kuruluşlar arasında Netflix, Exxen, BluTV, GAIN gibi platformların da girmesini sağlayacak.

Yeni Sistem Rekabeti Artıracak

Yeni sistemde, adımlar atılırsa, D Smart ve Tivibu, isterlerse yine ödeme yaparak sisteme dahil olabilecek ve yayın haklarını elde edecek. Ancak öte yandan, internet yayını yapan dijital platformların da yayın hakkı olacak. Bu olası sistem yeni bir rekabet ortamı yaratacağı için, izleyiciler adına daha uygun fiyatlı ve daha bol seçenekli kanal imkanı sunacak.