EkonomiGündem

Şubat ayından itibaren geçerli olacak: Elektrik abonelerine flaş duyuru!

Elektrik abonelerini ilgilendire bir açıklama geldi. Elektriğe şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere bir indirim bekleniyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe şubat ayından itibaren bir indirim beklendiğini belirtti.

Elektrik abonelerini ilgilendiren bir açıklama geldi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, şubat ayından itibaren sanayi kuruluşlarında elektriğe yüzde 12 indirim beklendiğini belirtti. Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, elektrik üretim maliyetlerinde yaşanan düşüşlerin piyasaya olumlu etkisinin devam ettiğini kaydetti.

Fiyat hareketlerini titizlikle takip ettiklerini ve ivedilikle piyasaya yansıttıklarını vurgulayan Mustafa Yılmaz, maliyet bazlı düşüş seyrinin devam etmesini beklediklerini dile getirdi. Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Elektrik piyasamızdaki fiyatlarda düşüş seyri devam ediyor, özellikle kış ayları için bu gerçekten çok olumlu bir gelişme. Kurulumuzun aldığı kararla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 200 TL/MWh’den 3 bin 650 TL/MWh’ye düşürdük. Böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin şubattan itibaren yüzde 12 düzeyinde düşmesini bekliyoruz.”

‘DÜŞÜŞ DEVAM EDERSE TÜM TÜKETİCİLERE İNDİRİM YANSIYACAK’

Tarifeler hesaplanırken en önemli kalem olan serbest piyasa fiyatlarındaki düşüşün sadece serbest tüketici odaklı düşünülmemesi gerektiğini belirten Yılmaz, düşüş seyrinin bütün tüketici gruplarının tarifelerine olumlu yansıyacağına dikkat çekti. Yılmaz, “Azami uzlaştırma fiyat mekanizmamızla oluşan havuz ile bütün tüketicilerimizi korumaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra maliyet bazlı düşüşler de elbette çok önemli. Piyasalarda maliyet bazlı yaşanan bu düşüş öncelikle büyük tüketimi olan sanayi tüketici grubuna doğrudan yansıyor. Ancak bu düşüş süreci devam ettikçe, ki devam etmesini öngörüyoruz,çok kısa zaman içinde bütün tüketicilerimiz için yansımasını göreceğiz” dedi.