GündemYaşam

Su Krizi Kapıda! Dünya Meteoroloji Örgütü Uyardı!

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tüm dünyayı uyardı. Dünya genelinde su sıkıntısı çeken insanların sayılarının artacağını belirtti. Artan nüfus, iklim krizleri ve azalan su kaynakları nedeniyle yakın gelecekte bir çok insanın su sıkıntısı çekeceğini duyurdu.

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) tarafından BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında iklim değişikliği ile ilgili açıklanan yeni raporu sunan WMO Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas, “Artan sıcaklıklar, küresel ve bölgesel yağış değişiklikleriyle sonuçlanıyor. Bu durum da yağış biçimlerinde ve tarım mevsimlerinde kaymalara yol açarak gıda güvenliği, insan sağlığı ve refahı üzerinde büyük bir etki oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Meydana Gelen Sel Felaketleri Nedeniyle Dünyada Yüzlerce Kişi Öldü

Geçtiğimiz yıllarda artan su felaketleri ile ilgili konuşan Taalas, “Asya genelinde aşırı yağışlar, Japonya, Çin, Endonezya, Nepal, Pakistan ve Hindistan’da büyük sellere neden oldu. Milyonlarca insan yerinden edildi ve yüzlerce kişi öldü” ifadelerini kullanarak acil eylem planına geçilmesi yönünde uyarılarda bulundu.

Sel felaketlerini yaşayan ülkelerin sadece gelişmekte olan ülkeler olmadığının altını çizen Taalas, “Avrupa’daki feci sel yüzlerce ölüme ve yaygın hasara yol açtı. Yaklaşan su krizine karşı uyanmamız gerekiyor ” dedi.