Gündem

Stajyerlerini taciz eden avukattan mide bulandırıcı mesajlar!

Yanında çalışan stajyerleri taciz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan avukatın yazdıkları herkesi dehşete düşürdü.

Kendi ofisinde stajyer olarak çalıştırdığı 6 avukatı taciz ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan avukatın 141 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Farklı zamanlarda olmak üzere toplamda 6 avukatı taciz ettiği öğrenilen Muhittin K. (59) hakkında yürütülen soruşturmada sona gelindi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2017 yılından 2020 yılına kadar süren farklı cinsel taciz olayları yer aldı. Hazırlanan iddianamede tacize uğrayan stajyer avukatlar F.G, B.M, N.Y, Ö.A, S.B ve G.Ç müşteki olarak yer aldı. 

Hakkında, “ “Zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Tehdit” ve “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek” suçlarından dava açılan Muhittin K.’nın stajyerlere attığı mesajlar ortaya çıktı. 

“İyi avukat olmak istiyorsan yatmayı bileceksin, hatta iyi bir avukat olmak benim yatağımdan geçer. Benim yatağıma girenleri ben ihya ettim. Benimle yatarsan ev, araba veririm. Bunları sana erkek arkadaşın veremez” dediği müştekisine cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Avukatın bu saldırısından sonra ise; “Eğer bunları biri duyarsa senin hukuk hayatın biter. Seni hukuk camiasından silerim. Bunları ailen öğrenir, seni de okuldan alır” diyerek tehdit ettiği iddia edildi.

“TECAVÜZ EDERKEN AÇIK BİR ŞEKİLDE ZEVK ALDIM”

Avukat Muhittin K.’nın cinsel saldırıda bulunduğu stajyerlerinden birine yazdığı söylenen ve iddianamede de bulunan mektupta; “Yaptığım en açık deyimiyle tecavüzdü. Üstelik bu tecavüz kabul edeyim bana o an heyecan da verdi. Tabii ki sizin için asla öyle bir şey olamaz. Aramızdaki büyük yaş farkını göz önüne alacak olursak acı verdiği de mutlak. Pişmanlık duymadım. Tecavüz ederken çok açık bir şekilde zevk aldım” dediği belirtildi.

Muhittin K.’nın ise hakkındaki iddiaları yalanladığı öğrenildi.