EkonomiGündem

SSK emeklileri için refah payı ödemesi gündeme geldi! Emeklilere refah payı ödenecek mi?  

Emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği konusu geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Memur ve emekli maaşlarında yaşanan zammın ardından emekli refah payı ile ilgili aramalar artış gösterdi.  Yeni zamların ve duygularını paylaşılması ile birlikte emekliler bu seferde refah payı araştırmalarına girdi. Emeklilere refah payı verilip verilmeyeceği ile ilgili araştırmalar sürüyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar… 

Refah payı ödemesi 

Enflasyon açıklanması ile birlikte en düşük memur maaşı 32.861 TL’ye ve en düşük memur aylığı ise 14.741 TL’ye yükseltildi. Bununla birlikte şimdi de emeklilerin gözlere refah payı alıp almayacaklarını çevrildi. 

Geçen yıllarda emeklilere refah payı ödemesi yapılmamıştı. Bu yıl bu ödemelerin yapılması emekliler tarafından bekleniyor. TÜİK verilerine göre SSK ve Bağ-kur emeklilere %37.57’lik bir zam oranı alacak. 2024 yılı adını emekliler için açıklanan %37.57 oranındaki zam ile birlikte artı olarak: beş refah payı ve 2500 TL’lik zam ile birlikte toplamda %45’lik bir zam yapılması bekleniyordu. Konuyla ilgili bir açıklama henüz paylaşılmadı. 

  

Refah payı ile ilgili değerlendirmeler paylaşıldı 

Refah payı ile ilgili değerlendirmelerini paylaşan öğretim görevlisi Tarkan Zengin, bu kapsam içerisinde emeklilerin kök maaşlarında bir artış olacağını, bu noktada özellikle de hükümetin nasıl bir adım atacağının beklendiğini açıkladı. Öğretim görevlisi, herhangi bir eklenme yapılmadığı takdirde emeklilerin maaşının bu şekilde seyredeceğini fakat bu konuyla ilgili yeni bir düzenleme yapılma ihtimalin muhtemel olduğunu belirtti.  

 

Yeni bir iddia gündeme geldi  

Refah payı ile ilgili araştırmalar devam ederken yeni bir iddia söz konusu oldu. Paylaşılan iddiaya göre mecliste düşük gelir grubu ile ilgili refah payı artırmaya yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bu çerçeve içerisinde ocak ayından itibaren geçerli olacak emeklilere bir kök Mars’tan mı ve en düşük emekli maaşını düzenlenmesi ile ilgili konu masaya yatırılacak. Bununla birlikte refah payı ve seyyanen zam düzenlemesi da konuşulacak. Paylaşılan iddianın doğruluğu ile ilgili henüz bir bilgi duyulmadı. Emekli vatandaşlar araştırmalarını yapmaya devam ediyor.