Gündem

Sözleşmeli personele ilişkin düzenlemede sona gelindi; taslak kendisini gösterdi! Şimdi gözler salı günü gerçekleştirilecek olan o toplantıda…

Memurlara yönelik gerçekleştirilen ek 3600 gösterge iyileştirmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın gündemi olan kamudaki sözleşmeli personellere ilişkin hazırlanan yeni düzenlemenin taslak metni ortaya çıktı. Taslak metni sözleşmeli personeli temsil eden Memur Sen ile görüşmeye hazırlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni toplantının sinyalini geçtiğimiz gün verdi. Toplantı kapsamında tarafların düzenlemeden beklentilerinin tartışılacağı öğrenilirken; aynı zamanda Memur Sen’in de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan birtakım taleplerinin olduğu bilgisine ulaşıldı.

DÜZENLEME MEMUR İLE SÖZLEŞMELİ MEMUR FAKRINI GİDERMEYİ HEDEFLİYOR

Bir süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemede, kadroya geçen personellerin disiplin hükümleri hariç görevine son verilmemesine ilişkin, yani tıpkı memurlar gibi birtakım hakları elde edeceği biliniyor. Tayin hakları bulunmayan sözleşmeli personele yer değişikliği hakkı tanıması beklenen bu düzenleme kapsamında aynı zamanda yemek ve ek gelirler ile maaş iyileştirmesi, ücretsiz izin, harcırah ödemeleri ve sınav ile yükselme hakkı gibi pek çok hakkın tanınması bekleniyor. Doğum izninin de sözleşme iptali oluşturmaması adına düzenleme kapsamına alınması beklenen detaylar arasında yer alıyor.

TOPLANTI İÇİN SALI GÜNÜ İŞARET EDİLDİ

Öte yandan bir süredir Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesi beklenen sözleşmeli personele ilişkin gerçekleştirilen düzenleme kapsamına ilişkin yetkili sendika Memur Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri arasında gerçekleşecek olan toplantıda Bakan Vedat Bilgin’in de yer alabileceği öğrenildi. Toplantı için kulis kaynakları salı gününe işaret ederken; Memur-Sen’in önemsediği talepler arasında düzenleme sonrasında kamuda istihdam şeklinde sözleşmeli personel olmaması yönünde olduğu açıklandı. Ayrıca, kamudaki 4/B statüsündeki çalışanların yararlanacağı yeni düzenleme kapsamında sözleşmelilerin isteğe bağlı olarak kadroya geçme hakkına sahip olacağı daha önce duyurulmuştu.