İzmir HaberleriYaşam

Soyu tükeniyordu, İzmir’de bulundu!

Nesli tükenmekte olan Balaban Kuşu, İzmir vatandaşlar tarafından yaralı bir şekilde bulundu. Narlıdere Belediyesi’nin veteriner hekimleri tarafından tedavi altına alınan Balaban Kuşu, kısa bir süre sonra doğal ortamına salınacak.

KUŞ bilimcileri tarafından soyu tükenmek üzere olan kuş listesinde olan Balaban Kuşu, İzmir Narlıdere’de ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre; vatandaşlar tarafından Narlıdere bir kafede bitkin halde bir kuş bulundu. Vatandaşlar hemen Narlıdere Belediyesi’ne arayaj yardım istedi. Gelen ekip, kuşunu soyu tükenmekte olan canlılar arasında yer alan Balaban Kuşu olduğunu fark etti. Ekip Balaban Kuşu’nu hemen tedavi altına alındı. Eski sağlığına kavuşmasının ardından Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edilecek olan Balaban Kuşu, kısa sürede doğal ortamına salınacak.

“GEREKLİ TEDAVİLER YAPILDI”

Konu hakkında bilgi veren Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Narlıdere Belediyesi olarak başta sokak hayvanlarımız olmak üzere yaralı ve sahipsiz dostlarımızı tedavi ediyoruz. Bu kez bir Balaban Kuşu’nu konuk ettik. Gerekli tedavisini yaptık. Her türlü operasyon ve müdahaleye hazır ekip ve personelimiz mevcut” dedi.