EkonomiGündem

Sosyal yardımlarda tarihi gelişme: Doğalgaz yardımı geliyor! İhtiyaç sahibi olanlara devletten doğalgaz desteğini bakan açıkladı!

Zorlu kış şartları ile mücadele etmekte zorlanan milyonlarca vatandaşın yüzünü güldüren haber, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi. Bakan Yanık, maddi durumu ısınmaya el vermeyen ihtiyaç sahibi vatandaşları mağdur etmeyecek bir açıklamaya imza attı. Yanık’ın açıklamasına ile birlikte ilerleyen süreçlerde, ihtiyaç sahiplerine doğalgaz faturası yardımı yapılacağı vatandaşa duyurulmuş oldu!

Devletten Kömür Yardımı Kadar Doğalgaz Yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Anadolu Soruyor” programına katılarak, Bakanlığın hali hazırda gerçekleştirdiği ve yeni dönem itibari ile gerçekleştirmeyi düşündüğü hizmetleri açıkladı. Bakan Yanık’ın hizmetler ile ilgili olarak kendisine yöneltilmiş olan sorulara verdiği yanıtlar, merak ile takip edildi.

Katıldığı programda Bakanlık projelerini anlatan Yanık, ısınmakta güçlük çeken vatandaşlara yeni dönem itibari ile doğalgaz faturası yardımının yapılacağını belirtti. Bakan Yanık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Evinde doğalgaz kullanıyor ise kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız.”

Vatandaşa Kendisini Güvende Hissettirecek Açıklamalar

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Derya Yanık’ın katıldığı programda yapmış olduğu açıklamalar, birçok kişinin kendisini devletin güvencesi altında hissetmesini sağladı. Bakan Yanık yaptığı açıklamalar ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yalnız olmadıklarını, devletin daima onların yanında olduğunu ve bundan sonra ki süreçte de yanlarında olmaya devam edeceğini vurguladı. Programa konuk olma amacının Bakanlığı değil, Bakanlığın hizmetlerini tanıtmak olduğu belirten Bakan Yanık yaptığı açıklamalara şu sözler ile devam etti:” Vatandaşımız ihtiyaç duyarsa, nereye gideceğini, kime gideceğini bilsin istiyoruz. Vatandaşlarımız “burada devlet var ve bana bakacak” özgüvenini yaşasın istiyoruz.”

Bakan Yanık’tan Şiddet Karşıtı Açıklama!

Katıldığı programda birçok konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Derya Yanık, kadınların çocukların yaşadığı şiddet konusuna da değindi. Bakan Yanık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Tek bir kişi kalmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hedefimiz, yaşanan şiddetin tamamen ortadan kaldırılması…”

Bakan Yanık’ın kadına ve çocuğa yapılan şiddet ile ilgili yaptığı açıklamaların üzerine, vatandaşlar şiddet konusu ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılacağını düşünerek, bu konuda umutlandı.