Genel

Sosyal medyada Mahir Çayan’ın fotoğrafını paylaşmak suç sayıldı!

Sosyal medya üzerinden Mahir Çayan'ın fotoğrafını paylaşan Naim Akyüz isimli vatandaşa "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan dava açıldı.

Türkiye’nin siyasi geçmişinde önemli bir figür olan Mahir Çayan’ın fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaşan Naim Akyüz isimli vatandaşa dava açıldı. Hakkında dava açılan Akyüz’ün “Basın ve Yayın Yoluyla Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden Mahir Çayan’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaşan bir yurttaşa “terör propagandası” yapma suçlamasıyla dava açıldı. Naim Akyüz isimli bir yurttaşın, sosyal medya hesabından Mahir Çayan fotoğrafları paylaşması suç sayıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Akyüz’ün Mahir Çayan ve Kızıldere ile ilgili yaptığı paylaşımlarını toplayan Başsavcılık cezalandırma istedi.

Ancak iddianamede geçen Dev Sol / Atılım isimli örgüt olmamakla birlikte THKP-C’nin siyasi hayatı da örgüt içindeki tartışmalarla bölünmesinin ardından farklı isimlerle devam etse de son buldu.