GenelGündemManşet

Diyanet İşleri Başkanı; “Sosyal Medya Yasası Zorunluluk!”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya düzenlemesi gerektiğini söyledi. Sosyal medyanın ahlaki açıdan büyük bir risk barındırdığını savunan Erbaş “Yasal bir mekanizmanın ihdası ötelenemez bir zorunluluktur.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir programda İslam ahlakı konusunda konuşma yaptı. Sosyal medyanın, kültürel değişim ve dönüşümün önemli bir aracı olduğunu belirten Erbaş, bu değişim ve dönüşümlerin, gündelik hayatta bazı kolaylıklar ve imkanlar sağladığını ancak ahlaki boyutta ciddi riskleri olduğunu söyledi.

Sanal Dünya Gerçek Hayatı Etkisi Altına Aldı

Erbaş, “Sanal ve dijital dünyadan taşarak gerçek hayatı etkisi altına alan bu durum, dinin fert ve toplum düzleminde hedeflediği ahlaki ilke, değer ve erdemlerden uzaklaşmaya sebebiyet verebilmektedir. Bu itibarla, sosyal medyanın kullanımıyla alakalı hukuki çerçeveyi belirleyecek yasal bir mekanizmanın ihdası ve güçlü bir bilincin inşası, ötelenemez bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Katıldığı online programdan sosyal medyanın risk oluşturduğunu belirten Erbaş, “Bütün insanlık için daha güzel bir gelecek adına atılması gereken en önemli adım; bireysel, toplumsal ve küresel boyutta bir ahlak inşasıdır, hayatın tamamını içeren bir davranış biçimi olarak güzel ahlakı egemen kılmaktır. Müşterek ahlaki ilkeleri ortak bir davranış bilincine dönüştürerek teoriden ziyade, yaşayan değerler manzumesi olarak ideal hayat tarzı haline getirmektir” şeklinde konuştu.