Gündem

Sosyal medya düzenlemesi ile ilgili Ak Parti’den açıklama geldi!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını bildirerek önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin sosyal medya düzenlemesi ile ilgili yasak teklifini TBMM’ye sunduklarını bildirerek önemli açıklamalarda bulundu. Zengin, açıklamasında, “Bizim yaptığımız düzenleme ile bu şirketlere sorumluluk getiriyoruz.” ifadelerinde bulundu.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.  sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı ve bilgi verdi.

Özlem’in konuşmasından satır başları:

MHP ile birlikte çalıştığımız bu düzenleme çok önemli. Bütün kamuoyunu yakından ilgilendiriyor. Sosyal medya ile ilgili sosyal ağ düzenleyici şirketler yurt dışında. Bizim yaptığımız düzenleme ile bu şirketlere sorumluluk getiriyoruz.

Kanunda ‘sosyal ağ sağlayıcı’ tanımı yapıyoruz. Bu sağlayıcıların Türkiye’de bir merkez oluşturmalarını istiyoruz. Soruşturma ve kovuşturmaya imkan veren düzenleme yapacağız. Muhataplık oluşturmaya çalışıyoruz.