Ekonomi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya açıkladı: Asgari ücrete zam gelmesi şaşırtmaz!

9 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde düzenlenmiş olan kabine toplantısı sonrasında önemli kararların alınmış odluğu kamuoyu ile paylaşılmıştı. Toplantı sonrasına kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce düşük faizli kredi paketlerinin müjdesini vermiş sonrasında ise temmuz ayına işaret ederek memurların ve emeklilerin maaşlarına zam yapılacağını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamaları esnasında enflasyonun ciddi derecede yükseldiğinin farkında olduklarını ve dar gelirli vatandaşların alım güçlerini yükseltmek adına adımlar atılacağını ifade etmişti. Erdoğan’ın konuşmalarını değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, kullanılan ifadelerin asgari ücret zammına yeşil ışık yakar nitelikte olduğunu iddia etti.

Uzman Özgür Kaya’dan Asgari Ücret Zammı Değerlendirmesi!

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, artan enflasyona karşın işçilerin yalnıza bırakılmayacağını ifade etmişti. Bunun üzerine değerlendirmelerde bulunan Uzman Özgür Kaya, açıklamada geçen “işçi” ifadesinin asgari ücret çalışanlarını kapsadığını belirtti. Uzman Kaya, bu söylemin temmuzda asgari ücrete zam yapılacağına işaret ettiğine dikkat çekti.

“Emekli ve Memur Maaşı Zammı Yüzde 40’ı Geçecek!”

Değerlendirmelerine devam eden Uzman Özgür Kaya, milyonlarca memurun ve emeklinin heyecan ile beklediği temmuz ayı zammına ilişkin hesaplamalarda bulundu. Kaya, TÜİK tarafından açıklanan son enflasyon verisinin yüzde 7,25 olduğunu ve bu veri ile birlikte 4 aylık enflasyonun yüzde 31,7’ye yükseldiğini ifade etti.

Uzman Kaya, mayıs ve haziran verilerinin de ortalama yüzde 7 civarında açıklanması durumunda memur ve emeklilere yapılacak olan temmuz zammının yüzde 40’ı aşacağını belirtti.

“Temmuz’da da Refah Payı Gelebilir!”

Memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarına devam eden Uzman Kaya, temmuz ayı zammına refah payının da eklenebilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.