Gündem

Sonuçlar açıklandı: Bu Pazar seçim olsa kim Cumhurbaşkanı olur?

Metropoll şirketinin son anketinde Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rakiplerini eleyeceği görüldü. İşte araştırma şirketinin anket sonuçları hakkındaki detaylar…

Türkiye’nin önemli araştırma şirketlerinden biri olan Metropoll’ün, “Türkiye’nin Nabzı Ağustos 2020” anketinin sonuçları açıklandı. “Seçim olsa kime oy verirsiniz?” sorusunun sorulduğu ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerini eledi. Anket sonuçları için şirketten yapılan değerlendirmede, “Seçmenlerin %14,5’i Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Erdoğan’ın kesinlikle kazanacağını, %40,9’u ise kazanacağını düşünüyor. Dolayısıyla seçmenlerin %55’i Erdoğan’ın kazanabileceği algısına sahip görünüyor.” İfadeleri kullanıldı.

En yakın rakip Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş

Anket sonuçlarına göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a en yakın rakiplerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğu görüldü.

Erdoğan’la karşı karşıya gelmeleri halinde İmamoğlu ve Yavaş, %43-43,5 oranında destek toplarken, Meral Akşener %38,3 destek topladı. Abdullah Gül ise Erdoğan karşısında %22,5 oy aldı.