GündemPolitika

Son seçim anketine göre partilerin güncel oy oranlarında son durum! İşte AKP, CHP, MHP, İyi Parti, Deva oy oranları

Uluslararası bir araştırma şirketinin yaptığı son seçim anketine göre özellikle son 3-4 aylık süre içerisinde Cumhur İttifakı oylarının ciddi şekilde düştüğü görülüyor. AK Parti, MHP ve BBP’den oluşan Cumhur İttifakının toplam oy oranları son açıklanan bir ankette daha erimeyi gözler önüne serdi. Dünya çapında yaptığı seçim anketleri araştırmaları ile bilinen Europe Elects, Avrasya Anket’in verilerine dayanarak rapor hazırladı. Açıklanan anket sonuçlarında ise Cumhur İttifakı’nın erimeye devam ettiği görüldü.

Son günlerde ülkenin siyasi tansiyonu bir hayli yüksek ve bu yüksek tansiyonun sebeplerinden bir tanesi ise muhalefetin erken seçim istemesi… Yaşanan ekonomik sorunlarla birlikte iktidarı elinde bulunduran Cumhur İttifakı’nın anketlerde günden güne eridiği görülürken, ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ise Cumhur İttifakı’nın daha hızlı erimesine neden oluyor.

Millet İttifakı Oy Oranları Artışa Devam Ediyor!

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nden oluşan Millet İttifakı’nda da yükseliş devam ediyor. CHP ve İYİ Parti özellikle son 2-3 aylık süreçte büyük bir yükseliş görülürken, diğer muhalif partilerde de yükselme söz konusu… Avrasya Anket’e dayandırılan anket çalışmasının sonucunda AKP % 29,5 ve MHP ise % 8,3 olarak yansıdı. İki partinin toplamda 37,8 alması düşüşü gözler önüne serdi. Cumhur İttifakı’nın anketlerde erimeye devam etmesi Millet İttifakı’nın yükselişine tanık oluyor.

Yapılan ankette neredeyse artık AKP’ye yetişen Ana Muhalefet partisi CHP ise % 26,9 oy oranı yakaladı. Millet İttifakı’nın büyük yükseliş yaşayan partisi İYİ Parti ise % 14,7 oranına ulaşarak yükselişini sürdürdü. Ortaya çıkan bu sonuca göre Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’nı geride bıraktığı görüldü.

Ankete Göre Partilerin Oy Oranları

AK Parti % 29,5

CHP % 26,9

İYİ Parti % 14,7

HDP % 11

MHP % 8,3

DEVA Partisi % 4,1

Gelecek Partisi % 1,5

Saadet Partisi % 1,2

Memleket Partisi % 0,9

Demokrat Parti % 0,7

TİP % 0,6