Gündem

Son dakika… YSK'nın yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu!

Son dakika… Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın yeni başkanı belli oldu. YSK’nın yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’nda görev süresi dolan Sadi Güven koltuğunu Akkaya’ya bırakarak, gazetecilere yaptığı açıklamada ”Bakanlıklara yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına, görev süresi dolan Sadi Güven’in yerine Muharrem Akkaya seçildi. Akkaya, 2016 yılından bu yana Yüksek Seçim Kurulu üyeliği yapıyordu. Seçim sonrası Yeni YSK Başkanı Muharrem Akkaya basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in görev süresinin dolmasının ardından bugün 11 üyenin yaptığı seçimle yeni başkan belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu’nun yeni başkanı Muharrem Akkaya oldu.

YSK’NIN ESKİ BAŞKANI SADİ GÜVEN’DEN AÇIKLAMA

7 senede 8 seçim yaptık. Bunun bir kısmını yeni başkanlığa seçilen değerli arkadaşım Muharrem bey ile birlikte yönettik. Tecrübeli bir isim. Ülkemiz seçimleri açısından inşallah hayırlı seçimlere vesile olur. Böyle bir arkadaşıma YSK’yı devretmekten mutluyum. Kendisine başarı diliyorum. Şu anda artık seçimle ilgili konuşma zamanı değil. Ancak bu dönemde bana yardımcı olan kurumda çalışmış tüm kurum üyelerime, siyasi parti temsilcilerime, çeşitli bakanlıklara ve onların yöneticilerine huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum.

Bir teşekkür de size sunmak istiyorum. Biz 8 seçimi çok yoğun şekilde basın mensuplarıyla birlikte yaşadık. Seçim döneminde vermek istediğim mesajları sizler aracığıyla vatandaşlara ilettim. Siz soğukta sıcakta beklerken önemli görevleri yerine getirdiniz. Ben tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum.

MUHARREM AKKAYA’DAN AÇIKLAMA

Önce 6 üyemizin görev süresi sona ermişti, üyelerimiz seçildi başladılar. Seçim sürecine göre bugün de başkanlık seçimi yapıldı. Yüksek kurul oylarıyla beni bu göreve layık gördü. İnşallah ben de sayın başkanım gibi bu görevi onurlu bir şekilde bitirip, bir meslektaşıma devretmek isterim. Ben 40 yılı aşkın bir süredir teşkilatımızda hakimlik yapmış, yargıtay üyeliği yapmış bir kişiden bu görevi almaktan onur duyuyorum. Başkanımızın bilgi ve tecrübesinden faydalanmak istiyorum. Görev süresi dolan arkadaşlarımıza ve yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?

Muharrem Akkaya 1964 doğumlu, Karabük Ovacıklı. 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük’te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli’de savcılık yaptı. Akkaya’nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011’de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016’da YSK üyeliğine atandı.

Bir yanıt yazın