DepremlerGündem

Son dakika! Van’da şiddetli deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Van’ın Başkale ilçesinde deprem meydana geldiğini duyurdu. Vatandaşlar tarafından hissedildiği öğrenilen deprem hakkında açıklama yapıldı. İşte merkez üssü Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğü…

AFAD tarafından son yapılan açıklamalara göre, merkez üssü Van’ın Başkale ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07.32’de gerçekleşen depremin yerin 13 km olduğu kaydedildi.

Meydana gelen depremin yerin 13 kilometre derinliğinde olduğu ve hissedilmediği belirtildi. Van’da meydan gelen deprem ise çevre illerden hissedildi.

KANDİLLİ AÇIKLADI

Depremden etkilenen mahalle muhtarlıkları ve ilçe jandarma komutanlıkları ile telefonla irtibat kurduklarını belirten İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Uçar,, yapılan görüşmeler sonucu herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi aldıklarını, çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise Başkale’deki depremin büyüklüğünü 4.5, derinliğini ise 5.8 kilometre olarak açıkladı.