Gündem

Son dakika! Türkiye’de birçok kişide Hindistan varyantı görüldü!

Sağlık Bakanlığı son dakika bir açıklama yaparak Türkiye’de bir çok kişide Hindistan Covid-19 varyantının görüldüğünü açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “İstanbul’da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı görüldü.” dedi.

Uzmanlardan gelen bilgilere göre Türkiye’de şu anda en az 50 kişide de Hindistan kökenli mutasyonlu virüs görüldüğü ve bu virüsün yüzlerce mutasyonlu virüsün birleşmesi sonucu oluşan varyantlar olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü, ilk olarak Hindistan’da tespit edilen koronavirüs varyantı B.1.617’nin en az 17 ülkede görüldüğü ve bin 200 den fazla sekansı olduğunu belirtti.

‘ÇİFT MUTANT’ OLARAK ADLANDIRILDI

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan çifte mutant B.1.617 varyantı, Hindistan’da günlük vaka ve can kaybı sayısının rekor seviyede artmasına neden oldu.

En az 17 ülkede görülen varyantın çoğunlukla Hindistan, İngiltere, ABD ve Singapur’da görüldüğü bildirilirken Dünya Sağlık Örgütü varyantı “dikkat gerektiren varyant” olarak nitelendirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Koca ”Şu an ülkemizde en çok görülen mutasyon türü İngiltere varyantlıdır. İstanbul’da 5 vatandaşımızda Hindistan varyantı gözlendi. Bu varyant ilk kez görüldü ve vakalar izolasyon altında takip ediliyor” dedi.

Ayrıntılar geliyor…