GündemKamuManşet

Son Dakika: Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’ten Asgari Ücret açıklaması geldi!

Milyonlarca asgari ücretli çalışan gözünü bugün gerçekleştirecek Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına dikti. 2021 yılı maaşlarının ne kadar olacağını merak edenler için Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’ten Asgari Ücret açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, “Ücretlerin asgari ücrete denk gelen kısmı vergiden muaf olmalı” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş asgari ücret ile geçimini sağlıyor. Bu nedenle 2021’de asgari ücretin ne kadar olacağı herkes tarafından merak ediliyor. Bugün saat 14:00’da yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı beklenirken, Toplantı öncesi 3 işçi konfederasyonu olan Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’ten önemli bir açıklama geldi.

Ortak yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“2021 asgari ücret görüşmeleri Covid-19 salgının tüm dünya ve ülkemizde ağır insani, sosyal ve ekonomik tahribatının yaşandığı bir dönemde başlamaktadır.

Salgın ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı

Küresel salgın, başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdı. Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı. Nitekim devletin resmi kurumu tarafından açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de görülmektedir.

Vergiden muaf olmalı

2021 yılında geçerli olacak asgari ücretin, pandemi koşullarında yaşanan iş ve gelir kaybı dikkate alınarak insan onuruna yaraşır bir geçim ücreti olarak tespit edilmesi ortak düşüncemizdir. Ücretlerin asgari ücrete denk gelen kısmı vergiden muaf olmalı.”