Gündem

Son Dakika ! Sevindiren Açıklama Yapıldı: İlk Etapta 2 Bin Kişi, Daha Sonra 5 Bin Kişi

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yerli otomobilinin üretimi için Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait araziye kurulacak fabrikanın temel atma töreni bu akşam saat 18:00'da yapılacak. Bu törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Ayrıca fabrikanın inşaatında 2 bin kişi fabrika kurulduktan sonra da 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin yüksek teknolojili ilk yerli otomobilinin üretileceği fabrikanın Bursa’da kurulacağını açıklamıştı. Bunun ardından Gemlik ilçesi TSK’ya ait arazi tahsis edildi. Fabrika inşaatının başlayabilmesi için gerekli olan ÇED raporunun olumlu bir şekilde tamamlandı. Bu gelişmeler doğrultusunda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin öngörülen toplam tutarının ise 22 milyar lira olacağı ortaya çıktı.

AÇIKLAMA YAPILDI

TOGG’a ait olacak Gemlik Gençali Mahallesi’deki askeri alanda yapılacak fabrikanın inşaat çalışmalarında 2 bin kişiye istihdam sağlanacak. Ayrıca konu ile ilgili olarak TOGG tarafından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TOGG, Gemlik fabrikası inşaatı için gerekli olan ÇED raporunu olumlu olarak aldı. Yıllık 175 bin üretim kapasitesi, tamamı doğuştan yüzde 100 elektrikli 5 farklı model, 4 bin kişiye istihdam. Türkiye’mize hayırlı olsun”

Havadan da görüntülenen bölge Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yol, ıslah ve altyapı çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yılda 175 bin adet üretim kapasitesi ile kurulacak olan fabrika üretime geçtiğinde Avrupa’nın ilk geleneksel olmayan elektrikli araç tesisi olacak.

SEGMENTLER

Konu ile ilgili olarak doğuştan yüzde yüz elektrikli C segmentinde bir SUV’la başlayacak olan fabrikadaki üretim daha sonra yüzde yüz elektrikli C Sedan, C Hatchback, B SUV ve C MPV modelleri ile devam edecek. Ayrıca ilk aracında 2022’de çıkması beklenmektedir.