Gündem

Son dakika! Sağlık bakanlığından istihdam! 17 bin 689 personel alınacak!

Sağlık Bakanlığı işe alımlar ile ilgili sıcak gelişmeyi duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, cumhurbaşkanının müjdesini verdiği personel alımı ile ilgili işlemlerin başladığını açıkladı.17 bin 689 kişinin sözleşmeli sağlık personeli olarak istihdam edileceğini açıklayan Koca, işlemlerin en kısa sürede başlayacağını söyledi. Alımlar Aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

-Yeni personel alımına ilişkin şartlar henüz yapılmadı. Bir önceki sınavlara bakıldığında başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması tahmin ediliyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

– Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

– Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

– İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

– KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS’ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Bir yanıt yazın