Gündem

Son dakika! Rize'deki kayıp çocuklar Selim ve Barış sağ salim bulundu

Rize’nin Fındıklı ilçesindeki Merkez Mahallesi’nde parkta oynarken kaybolan 4 ve 5 yaşlarındaki iki çocuk tüm Tükiye’yi endişelendirmişti. 17.00 itibariyle gözden kaybolan Selim Yağız Özkan ile Barış Yıldırım’ı aileleri aramış bulamayınca da polis ekiplerine bilgi verilmişti.

İlçede polis, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve AKUT ekipleri ile vatandaşların katılımı ile geniş çaplı arama çalışması başlatmış, Polis ekipleri, park çevresindeki MOBESE ve iş yerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Arama çalışmaları sabaha kadar sürdü

Çocukları arama çalışmaları sabah saatlerine kadar aralıksız sürdürüldü. Ekiplerin yanı sıra belediye hoparlörlerinden yapılan çağrı ve cep telefonlarına gönderilen SMS aracılığıyla ulaşılan binlerce kişi de arama çalışmalarına destek verdi.

İlçe halkı seferber oldu

Yapılan çağrı ile vatandaşlardan, çocukların bulununcaya kadar arama çalışmalarına devam etmesi istendi. Ekipler ve vatandaşlar cadde ve sokaklar ile dere yatakları ve bina zemin ve bodrum katları, metruk binalarda arama çalışması yürüttü.

Rize Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Sualtı Dalgıç ekipleri de dere yataklarında arama çalışması başlattı. Sabah saatlerinde ilçeye gönderilen takviye arama-kurtarma birlikleri de arama çalışmasına katıldı.

İyi haber geldi

Rize Valisi Kemal Çeber, yürütülen arama-kurtama çalışmaları sonucunda, Fındıklı ilçesinde kaybolan Özkan ve Yıldırım’ın, ilçede ormanlık alanda sağ salim bulunduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın