Editörün SeçtikleriEğitimGündem

Son dakika MEB Bakanı Özer resmen duyurdu: Veli ve öğrencileri ilgilendiriyor! Okullar 1 hafta boyunca tatil edildi

Uçakla Gaziantep’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; kara yolu ile geçtikleri Karkamış’ta, YPG/PKK terör örgütünün roketli saldırısında hedef olan Kocatepe İlköğretim Okuluna geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu ve Bakan Özer okulun bahçesi ve içerisinde inceleme yaparken Gaziantep Valisi Davut Gül tarafından bilgiler aktarıldı.

BAKAN SOYLU DETAYLARI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Özer olay yerinde açıklamalarda bulundu. Konu ile ilgili olarak Bakan Özer okulların tatil edildiğini belirtti ve Bakan Soylu da şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 13.15 sularında o saatten bu saate kadar 10 adet atım gerçekleşti. Bugün Milli Eğitim Bakanımız ile de protokol programımız söz konusuydu. O esnasında aldığımız haberle sayın Valimizle de kurduğumuz temasla değerlendirmeleri alabilme imkanına sahip olduk. Karkamış’ta sivil yerleşim yerlerine hem de okullarımızda saldırı oldu. Okulun hemen bahçe duvarının dışına bir düşüm söz konusu oldu. Oradan oluşan basınçla da maalesef öğretmen odasının camları kırılması suretiyle bir kardeşimizi, bir öğretmenimiz 22 yaşında Ayşenur Alkan öğretmenimiz şehit oldu.

Aynı yerde Büşra Karataş, o da 5 aylık gebeydi. Onun ilk anda karnından ağır bir yara aldı. İlk anda ex yani ölü bilgisi geldi, şu anda entübe. Dualarımız onunla birlikte. Çocuğunu da yaşatmaya çalışıyorlar, 5 aylık bebeği de. İnşallah çocuk da hayata tutunur, bütün duamız onlarla birlikte.”

OKULLAR 1 HAFTA TATAİL EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de önemli değerlendirmelerde bulundu. Özer açıklamalarında Karkamış bölgesinde tüm okulların 1 hafta boyunca tatil edildiğini bildirdi ve şöyle devam etti:

“Maalesef roket saldırıları okullarımıza da isabet etti. Nigar Tiryakioğlu Çok Programlı Anadolu Lisesine isabetli roket saldırısı var. Aynı zamanda top atışlarının oluşturduğu basınçtan dolayı da Kocatepe İlkokulu ve Karkamış Okulunun sınıf camlarında kırıklıklar tespit edildi. 3 şehidimiz, 10 yaralımız var. Şehitlerimizden biri, sınıf öğretmenimiz Ayşenur Alkan’ı kaybettik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Terör saldırıları bu aziz milleti, devletimizin kutlu yürüyüşünü asla durdurmayacaktır. Milletimiz her geçen gün birlik beraberliğini yeniden tazeleyerek, dimdik durarak bu mücadeleyi devam ettirecektir. Terör saldırıları bizi asla yıldırmayacaktır. Ama çok üzüntülüyüz. İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda 6 şehidimizin 3’ü eğitim camiasından. Tüm Milli Eğitim camiamıza, aziz milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum. İnşallah arkadaşlarımız sorunları orada hızlı bir şekilde çözerek eğitim öğretimin aksamadan devam etmesi için gerekli çalışmaları yapacak.”