Gündem

Son dakika… İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı arttı! İşte son rakam

Son dakika haberi... İtalya'da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Koronavirüsün vurduğu İtalya'da spor müsabakaları da ertelendi.

Son dakika… İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 463’e yükseldi. Koronavirüs nedeniyle spor müsabakaları ise 3 Nisan’a ertelendi.

Koronavirüsün vurduğu İtalya’da bilanço giderek ağırlaşıyor. İtalya’da koronavirüs sebebiyle nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 97 kişi daha artarak 463’e yükseldi.

3 NİSAN’A KADAR DURDURULDU

Yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle iki haftayı aşkın süredir acil durum içinde olan İtalya’da, Ulusal Olimpiyat Komitesi’nin (CONI) kararıyla tüm spor etkinliklerinin 3 Nisan’a kadar durdurulduğu bildirildi.

Covid-19 nedeniyle olağanüstü günler geçiren ülkede Başbakan Giuseppe Conte, dün virüsün yayıldığı kuzey bölgelere daha sıkı önlemler getiren yeni bir kararname açıklamıştı. Buna göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği “kırmızı bölge” uygulaması, Milano’nun içinde bulunduğu Lombardiya ile Venedik’in de olduğu 14 kente genişletilmişti. Söz konusu yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan’a kadar askıya alınmış, Serie A maçlarının ise seyircisiz oynatılmasına izin verilmişti.

KENDİSİNDE DE KORONAVİRÜS GÖRÜLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İtalya Genelkurmay Başkanı General Salvatore Farina, Pazar günü yaptığı kendisinde koronavirüs görüldüğünü söyledi. Ülkede koalisyon ortaklarından Demokratik Parti’nin genel sekreteri Nicola Zingaretti de dün kendisinde koronavirüs görüldüğünü açıkladı. Piemonte Bölge Başkanı Alberto Cirio’ya da koronavirüs teşhisi koyuldu.