Gündem

Son dakika! İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi açılıyor

Son dakika haberi! Başakşehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan bilgi alıyor. Bakan Koca, hastanenin tümünün 15 Mayıs'ta faaliyete geçeceğini belirtti.

Son dakika… İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan bilgi alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi Açılışı ve Yerli Solunum Cihazı Teslim Tören’ne katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan brifing aldı. Erdoğan, açılışta önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanenin bütünüyle 15 Mayıs’ta faaliyete geçeceğini belirtti. Bakan Koca’nın açıklamasından satır başları:

Başakşehir’in ardından Sancaktepe Şehir Hastanesi’ni de devreye aldığımızda, İstanbul’un iki yakasında iki büyük sağlık üssümüz olacak.

‘HASTANE BÜTÜNÜYLE 15 MAYIS’TA FAALİYETE GEÇECEKTİR’

Başakşehir Şehir Hastanemiz bütünüyle 15 Mayıs’ta faaliyete geçecektir. Başakşehir’de 2 bin 682 kapasitesi olacak. Salgın mücadelesinde bizim en güvenli limanlarımızdan biri şehir hastaneleri olmuştur.

Tamamı hizmete girdiğinde Avrupa’nın tek kampüste en fazla yoğun bakım kapasitesine sahip hastanesi olacaktır.

Kadın doğum ve çocuk hastanelerinin yataklı servislerini hizmete alıyoruz, şimdilik bu bölümleri pandemi hastanesi olarak kullanacağız.

İstanbulumuz, iki yakadaki şehir hastanelerimizle birlikte sağlık altyapısı bakımından da dünyanın en başta gelen şehri olacaktır.

Sterilizasyon bizim için son derece önemli 3 ayrı blokta yaklaşık 5 bin metrekare alanda kuruldu. Tüm süreç modern cihazlarla donatıldı.

Acil laboratuarımız hastanenin tam olarak devreye girmesi ile hizmete girecek. Bu dönemde bizim iin önemli olan kan ürünleri 7/24 hazırlanabilmektedir.

Pandemi döneminde hastalarımıza immun plazma verilmesinin önemli olduğunu ve buradaki hastalarımıza bu plazmanın kullanılması için yeterli altyapımızın olduğunu belirtmek isterim.

Şu an pandemi amaçlı kullanabileceğimiz için gerekli altyapıyı tamamladık.

Yerli ve milli ventilatörümüz bugün itibarıyla üretilmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir. 100 adet.

‘TÜRKİYE AYAKLARININ ÜSTÜNDE DİMDİK DURUYOR’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Bu süreçte büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakan Varank’ın açıklamaları:

Sağlık alanındaki dev yatırımların Türkiye’yi nasıl güçlü kıldığını bugün çok daha iyi anlıyoruz. Türkiye ayaklarının üstünde dimdik duruyor. Bu süreçte büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanlarımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yerli ve milli yoğun bakım solunum cihazlarının da ilk teslimatını bugün gerçekleştiriyoruz.

Ben şu an burada bulunan mühendislerimiz nezdinde bu işte emeği geçen herkese, özellikle Baykar, Arçelik, Aselsan ve Biyosis firmalarına şükranlarımı sunuyorum. Cihazlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.