Genelİzmir HaberleriPolitika

Son dakika! Fetö’nün adli yapılanmasına darbe!

FETÖ soruşturması kapsamında İzmir merkezli 19 ilde operasyon düzenlendi. Hukuk sistemi içerisindeki sızmalara yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ / PDY’nin avukat yapılanmasına yönelik olarak yürüttüğü soruşturma kapsamında yeni bir operasyona imza atıldı.

Operasyonda, aralarında 32 avukat ile hala hukuk fakültesinde okuyan ya da hukuk fakültesini bitirip de başka işler yapan kişilerin de olduğu 66 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir merkezli 19 ilde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda, 27’si avukat, 55 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında TSK’da görevli teğmen A.A.’nın da bulunduğu bildirildi. A.A.’nın önce Hukuk Fakültesi’nde eğitim almasının planlandığı, ancak daha sonra örgütün yönlendirmesiyle TSK’ya girdiği bildirildi.

Şüphelilerin, Hukuk Fakültesi’nde okudukları tarihlerden itibaren örgütle irtibatlı oldukları, öğrencilik döneminde de örgütün hücre evlerinde kaldıkları, birçoğunun kapatılan Bank Asya’da hesabının olduğu tespit edildi.