Ekonomi

Son dakika! Erdoğan asgari ücret hakkında açıklama yaptı!

Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği yerli otomobilin tanıtıldığı tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yönelik son dakika açıklamalarında bulundu. Yerli otomobilin tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, yerli otomobil için ilk sipariş veren isim oldu.

İşte Erdoğan’ın asgari ücrete ilişkin yaptığı değerlendirmeler:

Asgari ücret hakkında görüşlerini belirten Erdoğan şöyle konuştu: Asgari ücret rakamlarının ülkemize çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. İş başına gelirken söz verdik; ‘İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz.’ Şimdi de enflasyonun 3-4 puan üstünde belirleyerek yola devam ediyoruz. Bu çark dönecek. Bu çarkın dönmesi için hesabı kitabı ona göre yapacağız. Enflasyonun 3 puan üzerinde yüzde 15 olarak yapılan artış sonucunda asgari ücret 2002’ye göre yüzde 154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor.

Türkiye artık yeni teknolojilerin sadece pazarı değil, bunları geliştiren, üreten ve tüm dünyaya ihraç eden bir ülke haline geldi. (Osmangazi Köprüsüne karşı çıkanlar) Bunlar sandalla karşıdan karşı geçmeye alışmışlar. Biz Körfezi dolaşarak değil, daha kestirme köprülerimizi yapalım, buralardan süratle İzmir’e ulaşalım.

Bir yanıt yazın