Gündem

Son dakika! Engelli ve yaşlılara bayram izni!

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemlerde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasına ara verilmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Kurban Bayramında da yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından mahrum kalmasını istemedik. Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler" ifadelerinde bulunarak engelli ve yaşlılara 1 haftalık bayram izni verildiğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından maruz kalmamaları için 1 haftalık bayram izni verildiğini açıkladı.

“1 HAFTA İZİN”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Önümüzdeki Kurban Bayramında da yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın bayramlaşma kutlamasından mahrum kalmasını istemedik. Bu bayram yaşlı ve engelli vatandaşlarımız ailelerinin yanına 1 hafta izinli gidebilecekler. Büyüklerimizden ve yakınlarından ricam, sosyal mesafe kurallarına uyarak bu bayramı geçirmemiz yönünde.” açıklamasını yaptı.

Bakan Selçuk açıklamasının devamında şunları ifade etti:

İzin sonrası engelli ve yaşlı vatandaşların kuruluşa alınmadan önce koronavirüs testi uygulanacağının altını çizen Bakan Selçuk, “Negatif test sonrasında en az 7 gün süresince kuruluşlarımızda sosyal izolasyon kurallarına riayet edecekler”