Gündem

Son dakika: Emniyet duyurdu, binlerce ehliyet sahibi…

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuruda bulundu. EGM tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, binlerce araç sürücüsünün hız ihlali yaptığı tespit edildi.

EGM trafikte can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerçekleştirilen denetimler hakkında vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. Bugün yapılan açıklamada, 20 bin 855 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi:


Dünya genelinde trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında ilk sırada “aşırı hız” bulunmaktadır. Ülkemizde 2022 yılında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde, %38’inin hız kuralının ihlal edilmesi şeklinde gerçekleştiği anlaşılmaktadır.

Hız ihlallerinin önlenmesi ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla 21-23 Ocak 2023 tarihleri arasında ülke genelinde eş zamanlı hız denetimleri gerçekleştirildi.

20 bin 855 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edildi.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.