GündemManşet

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar!

Bugün Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, yeni anayasa için her türlü teklife açık olunduğu bildirildi.

Türkiye’de corona virüsü salgını vaka sayısının artması nedeniyle yeni kısıtlama tedbirleri uygulanıp uygulanmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Bu nedenle bugün Beştepe’de düzenlenen Kabine Toplantısı kararları bekleniyordu. 3,5 saat süren toplantı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların satırbaşları:

Türkiye’nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların neticesinde değişimleri hep korumuş olmasıdır. Salgın döneminde de bu çizgiden asla kopmadık. Geçtiğimiz yıl yargı reformu strateji belgemizi hazırlamış ardından da buna uygun hukuki adımlarımızı atmaya başlamıştık.

Bu ayın başında insan eylem hakları planını kamuoyuna sunduk. Yaklaşık 3 hafta öncede ekonomik reformlarımızı açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin göstergesi zaman zaman ortaya çıkan temelsiz finans hareketleri değil işte bu reform gündemidir. Hukuktan ekonomiye kadar uzanan ve milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanan reform programlarımızın takvimine uygun devam edeceğiz.

Hiç şüphesiz en önemli reform başlığımız, milletimize sözünü verdiğimiz sivil anayasadır. Yeni bir anayasa kazandırmayı amaçlıyoruz. Geçmişte darbelerle hazırlanan yasaların, milletimizin beklentilerine cevap veremediği kısa sürede ortaya çıkmıştır. Türkiye’deki anayasa değişikliği gayretleri asıl metnin hukukuna zerh edilmiş, beklenen neticelere ulaşamamıştır. Mevcut anayasamızdaki bu arızayı gideremedik. Yeni ve sivil bir anayasa konusunu tekrar gündeme getirmemizin nedeni de işte budur. Sistemi artık 3. yılına yaklaşan tecrübeler ışığında geliştirmemizin de farkındayız.