GündemManşet

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Sokağa çıkma yasağı geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15:30’da başlayan Kabine Toplantısı ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, hafta sonları sokağa çıkma yasağı geldiği duyuruldu.

Dün Bilim Kurulu toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kısıtlama işaretleri vermişti. Bu nedenle yeni kısıtlamalar vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleştiren Kabine Toplantısı ardından konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamalarında, hafta sonları sokağa çıkma yasağı geldiği duyuruldu.

İşte yeni tedbirler

1 milyon 350 bin kişinin hayatına mal olan koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Bu en büyük salgının önüne geçecek kesin bir çare henüz bulunamadı.

Aşı çalışmalarında ümit verici gelişmeler yaşanmakla birlikte tehdit artarak sürüyor. Sonbaharla birlikte yeniden tırmanışa geçen hasta ve ölüm sayıları, Avrupa’da ve dünyanın çok yerinde tedbirlerin sıkılaştırılmasının sonucunu doğurdu. Ülkemizde İstanbul başta olmak üzere kimi şehirlerde hasta ve ölü sayılarına dikkatli olmamız gerekiyor.

Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı neticelere yol açan tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Salgınla mücadeleyi ekonomizi ayakta tutarak başarıya ulaştırmak hedefimiz var. Sanayici, ihracatçı, esnaftan işçiye kadar ihtiyaç duyan her kesime destek veriyoruz.

Milletimizden salgınla mücadele kararlarına uymalarında daha fazla katkı ve hassasiyet bekliyoruz. Yaşanan sıkıntıların elbette farkındayız. Amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın illetinden kurtararak tüm enerjimizi hedeflerimize ulaşmaya hasretmektir.

Kabine toplantımızda yapılan istişareler sonucunda yen itedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

Hafta sonları tedarik ve üretim szincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması, ara tatilinde eğitim yılsonuna kadar eğitim online sürdürülecek. 65 yaş üstü çalışanlar hariç uygulaması 20 yaş altına teşmil edilecek.

Alışveriş yerleri, berberler, restoranlar saat 10.00 ile 20.00 arası açık kalacak. Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoranlarda sadece paket servisi yapacak. Kıraathanelere bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.

İl hıfzısıhha kurulları bu uygulamayı genişletebilecek. Tüm bu hususlanrla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacak. Hep birlikte fedakarlık yaparak inşalah bu salgın müsibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız.