Gündem

Son dakika! Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu!

Alınan son dakika bilgisine göre SP Lideri Karamollaoğlu Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu duyurdu. İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in 6’lı masaya dönmesinin ardından 4 saat süren toplantının ardından Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı bildirildi.

MİLLET İTTİFAKI’NIN ORTAK ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU OLDU

Kritik toplantıda 6 lider de aynı masa etrafında bir araya gelirken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda ortak mutabakata varıldı.

İLK KONUŞMAYI SP LİDERİ YAPTI

Toplantı sonrasında ilk konuşmayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yaptı. Karamollaoğlu yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. On binlerce kardeşimiz hayata veda etti.Vefat eden bütün kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Ben bu toplantılarımız neticesinde aldığımız kararı siz kardeşlerimize duyurmayı görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayımız olarak takdim ediyoruz.”

KEMAL KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’Yİ UZLAŞIYLA YÖNETECEĞİZ

Adaylığının açıklanması sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası, komşusu açken, tok yatmamasıdır. Halil İbrahim sofrası, zulmün sona ermesi, hakkın adaletin olması demektir. Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah’ın izniyle başaracağız. Türkiye’yi uzlaşıyla yöneteceğiz. Millet İttifakı’nı oluşturan parti genel başkanları olarak güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş için yol haritasını da belirledik. Millet İttifakı’na dahil genel başkanlar seçim kazanılırsa Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak” dedi.

BİLDİRİ YAYIMLANDI! İMAMOĞLU VE YAVAŞ İÇİN ÖZEL MADDE

Toplantı sonrasında 6’lı masanın bildirisi yayımlandı. Bildiride “İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır” ifadelerine yer verildi.