Gündem

Son dakika! Çanakkale’de korkutan orman yangını! Köy boşaltıldı

Son dakika gelen habere göre, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın çıktı. Meydana gelen yangın nedeniyle tedbir amaçlı 300 nüfuslu köy boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

Son dakika haberleri… Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın nedeniyle 300 nüfuslu köy boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, orman yangınına ilişkin yaptığı açıklamada, “Çanakkale’deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz, 400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada.” açıklamasını yaptı. Öte yandan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa’daki son programını iptal ederek Çanakkale’deki yangın bölgesine hareket etti.

Tarihi yarımada içindeki Yalova köyü Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı orman yangını çıktı. Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nün 2 uçak, 13 helikopter, 75 arazözü ve dozerleri bölgede söndürme çalışmasına katılıyor.
Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 2.Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Eceabat ve Gelibolu kaymakamları bölgede inceleme yaptılar.

300 NÜFUSLU KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Tehdit sebebiyle yaklaşık 300 nüfuslu Yalova köyünün tedbir amaçlı tahliye edildiği belirtildi.

Yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN YANGINLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Orman yangınına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, “Çanakkale’deki yangına, 20 helikopter, 107 arasöz , 400 personelle müdahale ediliyor. Bütün ekiplerimiz orada.” açıklamasını yaptı.