Ekonomi

Son Dakika! Benzin, Motorin ve LPG’ye İndirim Yapılmıştı! Beklenen İndirim İptal Oldu!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı önemli açıklamanın adından kur fiyatları çakılmıştı. Otomobil sahiplerini ilgilendiren bir dizi indirim açıklaması gelmişti. Akaryakıtta beklenen indirim EPGİS tarafından yapılan açıklamayla ÖTV sebebiyle iptal olmuş, gözler Benzin Motorin ve LPG’ye çevrilmişti. Bugün üzen haber geldi. İşte detaylar…

İndirim Yapılmayacak!

Bugün itibariyle indirim beklenen Benzin, Motorin ve LPG fiyatlarına yapılacak olan indirim iptal edildi. Resmi gazetede yayınlanan iptal kararına göre fiyatlarında yaşanan düşüş pompa yerine ÖTV’ye yansıyacak. Cumhurbaşkanı kararına, göre akaryakıt fiyatlarında kura bağlı olarak gerçekleşmesi beklenen indirim ÖTV tutarına eklenecek. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ÖTV matrahına ulaşana kadar indirim olmayacak.

İndirimin iptal olmasıyla Benzinin litre fiyatı ortalama olarak Ankara’da 11,66 TL, İstanbul’da 11,61 TL, İzmir’de 11,68 TL. Motorinin litre fiyatı ortalama olarak Ankara’da 11,50 TL, İstanbul’da 11,44 TL, İzmir’de 11,52 TL.

LPG’de 10 kuruş indirim LPG’nin litresi Ankara’da 8,75 TL’den 8,65 TL’ye, İstanbul’da 8,70 TL’den 8.60’a ve İzmir’de 8,58 TL’den 8.48 TL’ye inmiş olacak.