Editörün SeçtikleriGündem

Son dakika: Bakan Koca’dan flaş açıklama! Karantina süresi değişti

Koronavirüsle mücadele devam ederken ortaya çıkan Omicron varyantı endişeye neden oldu. Bugün açıklanan koronavirüs tablosuna göre vaka sayısı 66 bini geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından alınan kararlar duyuruldu. Bakan Koca, toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı.

Omicron varyantı nedeniyle vaka sayısı tırmanışa geçti. Bugün açıklanan verilere göre, vaka sayısı en yüksek seviyeye ulaştı. Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada, kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiğine değindi. Öte yandan karantina süresine ilişkin de açıklama yapıldı.

KARANTİNA SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK

Bakan Koca, “Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7’nci günden sonra hafif ya da semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakalar 5’inci gün test yaptırmaları durumunda ve test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer. Temaslı kişiler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz.” ifadelerini kullandı.

İşte Bilim Kurulu Sonrasında yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;