Gündem

Son dakika! ABD Başkanı Donald Trump'tan Türkiye ile ilgili yeniden açıklama geldi!

Son zamanlarda sosyal medya hesabından Türkiye ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunup Türkiye’ye yaptırım uygulayacağını belirten ABD Başkanı Donald Trump bugün Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“KÜRTLER MELEK DEĞİL”
ABD Başkanı, Trump’ın “Kürtler melek değil” sözleri dikkat çekerken, ABD Başkanı, ‘Suriye’deki duruma müzakere yoluyla çözüm bulunmasına yardımcı olacağını’ da belirtti.

PEKİ NE OLDU?
ABD Başkanı Trump, Türkiye’nin Suriye’ye düzenlediği harekat dolayısıyla, yakın zamanda şu anda görevde olan ve eskiden görev yapmış olan Türkiye hükümeti yetkililerine ve diğer kişilere “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki istikrarı bozan eylemlerine katkıda bulundukları” için yaptırım uygulanmasına yetki veren bir başkanlık kararnamesini imzalayacağını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından ABD Başkanı Trump, Türkiye’ye yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzalamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alınmıştı.

Bir yanıt yazın