EkonomiGündem

Son dakika: 2022 asgari ücret zammı belli oldu! Asgari ücret 4.250 TL oldu

Son dakika… Türkiye’nin beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Milyonlarca çalışan ve işveren asgari ücretin ne kadar olacağına odaklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 asgari ücreti açıkladı.

Merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretin belirleneceği 4. toplantı sona erdi. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 asgari ücreti açıkladı. 2022 asgari ücret 4.253 TL oldu. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi alınmayacak.

2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR?

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretin 2022’de net 4253 lira olmasına karar verildi. Zam oranı ocak ayından itibaren geçerli olacağı için, asgari ücretli çalışanların maaşlarına şubat ayında yansıyacak.

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMALARINDAN SATIRBAŞLARI:

Aziz milletim, değerli işçi ve işveren temsilcileri, kıymetli basın mensupları, sizleri selamlıyorum.

Nasıl bu yıl aralık ayının başında asgari ücret çalışmalarına başladıysak, önümüzdeki yıl da bu tarihte çalışmalara başlayacağız ve seçim öncesi o görüşmelerle seçime gideceğiz.

Komisyon asgari ücretin 4 bin üzeri olması yönünde görüş bildirmiştir.

İki taraf da gerçekten çok farklı bir anlayış içerisinde özveriyle süreci işlettiler. Bugüne kadar alışılmış bir metod değildi. İlk defa oluyor. Bundan dolayı bende çok mutluyum.

Asgari ücret 2022 yılında en alt rakam 4 bin 250 olarak uygulanacaktır. Çalışanın evli olması ve çocuk sayısına göre sayı yükselmektedir.

Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Yeni asgari ücretin herkese hayırlı olmasını diliyorum.

Çalışanlarımızı fiyat artışı karşısında ezdirmeme kararımızı uyguladığımıza inanıyorum. Elbette çalışanlarımız bunların çşok daha fazlasını hakediyor. Taraflar olarak iki kesimde bizim için çok önemlidir. Türkiye büyüdükçe güçlendikçe çalışanlarımız da hak ettiği payı alacaktır.

Kimse spekülasyona girmemeli. Bunların da istismarını yapmamalıdır. Yok geçmiş de dolar şuydu. Hesabı dolar üzerinden yaparak asgari ücreti tespit etmek gerekir gibi yaklaşımlar istismardan başka bir şey değildir.

Onlara sormak lazım; Sizin geçmişinizde acaba siz insanları dolarla mı çalıştırıyordunuz? Bizim paramız bellidir. O da TL’dir. Ve biz TL’mizi yedirmeyeceğiz. Şu anda bazı sıkıntılar var ama en kısa zamanda bu sıkıntıları aşacağız.