Ekonomi

Son dakika 2020 emekli maaş zammı belli oldu mu? Emekli maaşları ne zaman belli olacak?

Milyonlarca SSK ve Bağ-kur emeklisi vatandaş tarafından 2020 emekli maaşı zam oranları merakla bekleniyor. Emekli maaşı zam oranı 3 Ocak Cuma günü belli olacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranlarının emekli maaşlarına nasıl yansıyacağını merak konusu oldu. Zam oranı bu hafta belli olacak.

Emekliler maaşlarını ocak ayında zamlı olarak alacak. 1-6 Ocak arasında memur emeklilerine maaş, ay içinde ise zam farkı. 3 Ocak zam oranları belli olacak. 17-27 Ocak SSK emeklilerine zamlı maaş. 24-28 Ocak ise Bağ-kur emeklilerine zamlı maaş. 

3 OCAK’TA BELLİ OLACAK

3 Ocak Cuma günü Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak enflasyon oranları emeklilerin zam oranını gösterecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2019’un ikinci yarısındaki enflasyon oranında zam yapılacak.

Memur emeklilerine ise memurlar gibi yüzde 4 zam ve 2019’un ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 5’i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

ENFLASYON ORANINDA ZAM YAPILACAK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2019’un ikinci yarısındaki enflasyon oranında zam yapılacak.

Memur emeklilerine ise memurlar gibi yüzde 4 zam ve 2019’un ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 5’i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.

5 AYLIK TÜFE YÜZDE 5.71

Merkez Bankası’nın Aralık ayı beklenti anketine göre, 2019’un ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 6.29 olarak tahmin ediliyor.

Buna göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 6.29 olacak, memur emeklilerinin Ocak artışı ise yüzde 5.29’u bulacak.

Bir yanıt yazın