İzmir Haberleri

Sokakta “Tır” çıkmazı

İzmir'de bulunan dar sokağa sürekli olarak mal indiren tır çevre esnafının tepkisini topladı. Esnaf sokağa zarar verdiği için tırı istemiyor.

Alsancak Semti Umurbey Mahallesi 1515 Sokak’taki bir depoya su getiren tır, geçen hafta perşembe günü, manevra alanının dar olması nedeniyle dönemedi ve elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle direk yamulurken, bölgede elektrikler kesildi.

Esnafın şikayeti üzerine gelen firma yetkilileri direği onardı, sokağa tekrar elektrik verildi. Yaşanan olayın ardından bölge esnafı duruma tepki gösterdi. Sokakta daha önce tırların hem elektrik direğine hem de tabelalara zarar verdiğini savunan vatandaşlar, sokağın bu araçların girişine kapatılmasını talep etti.

Öte yandan meydana gelen kaza, bölgedeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde tırın ters yönden gelip, sokağa girdiği, direğe çarptıktan sonra da geri manevra yaparak çıkmaya çalıştığı görüldü.

HEM SOKAĞI HEM TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKUYORLAR

Esnaf Nusret Veral (50), tırlar yüzünden işlerinin aksadığını belirterek, “Tırlar bu sokağa girmeye çalıştıkları için zaten kaldırımlarda taş kalmadı ve yolla birleşti. Bunun yanında direk de 3’üncü kez bu hale geldi. Ayrıca bizim binamızın balkonuna da zaman zaman çarptıkları için sürekli tadilat yapmakla uğraşıyoruz. Buna bir çözüm bulunsun. Buraya gelen şoförler de geldiklerine pişman oluyor. Elektriklerimiz kesiliyor ve iş yapamaz hale geliyoruz. Aynı sorunları sıkça yaşıyoruz. Daracık sokakta kocaman tırın ne işi var? Tamirciler de otomobilleri koyunca bu kez de TIR’lar geçemeyerek, onları beklemek zorunda kalıyor” dedi.

ÖNLEM ALMAK İÇİN CAN KAYBINI MI BEKLİYORLAR

Tırların verdikleri hasarın yanı sıra kural ihlali yaparak trafiği de tehlikeye düşürdüklerini belirten Tolga Özsoy (40), “Tırlar sokağa giriş çıkışlarında mutlaka bir yere çarpıyor. Elektrik direği üçüncü kez zarar gördü. En sonunda bu direk, bir gün devrilecek ve altında biri kalacak. Biri ölünce mi önlem alınacak? Benim tabelam da 2 kez zarar gördü. Meydana gelen olayların ardından tırlar beklemek zorunda kaldığı için bu kez Şehitler Caddesi’nde trafik yoğunluğu meydana geliyor. Tramvay da beklemek zorunda kalıyor. Direğe çarpınca 3-4 saat elektrik olmuyor ve işlerimiz aksıyor. Ayrıca tırlar bu sokağa girmek için ters yönden dönerek, kural ihlali yapıyorlar” diye konuştu.