GündemKamu

Sokakta dilendirilen çocuklar ile ilgili flaş açıklama: Bakan duyurdu!

Türkiye’de sokaklarda çalıştırılan veya dilendirilen çocuklar ile ilgili olarak devlet bazı çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı yazılı açıklama ile bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamalarda, 27.520 çocukla ilgili önlem alındığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sokaklarda çalıştırılan veya dilendiren çocuklar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık konuya ilişkin açıklamalarında, 1.078 çocuğun ailesi hakkında yasal işlem başlatılırken, 16.145 çocuğun ailesine rehberlik hizmeti verildiğini bildirdi.

Yanık açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Çalışmalar sonucu bugüne kadar sokakta çalıştırılan ve dilendirilen 27.520 çocuğumuzla ilgili önlem aldık. Bu doğrultuda 1.078 çocuğun ailesi hakkında yasal işlem başlatılırken, 16.145 çocuğun ailesine rehberlik hizmeti verildi. 7.628 çocuğun ailesine SED hizmeti veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla maddi destek sağlandı. Ayrıca 6.164 çocuğumuzla ilgili eğitim, danışmanlık ve sağlık tedbirleri uygulanırken, 615 çocuğumuz ise kurum bakımına alındı. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için çalışmalarımızı taviz vermeden sürdüreceğiz.”

SED nedir?

Yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği olarak bakanlık tarafından SED hizmeti veriliyor. SED ödemeleri her ay ailelerin hesaplarına düzenli olarak yatırılıyor.