Gündemİzmir Haberleri

Sokak Düğünlerine Şikayetler Arttı! Bu Kadarına Da Pes Dedirttiler

Yaz aylarının sonuna gelinirken artan koronavirüs vakaları doğrultusunda gelmesi beklenen yasaklar sebebiyle düğün, nişan, kına, sünnet merasimleri hız kazandı. Düğün salonları, oteller ve etkinlik mekanlarındaki doluluk ise vatandaşları sokak düğünlerine yöneltti. Neredeyse her akşam ara sokaklarda düzenlenen törenler ise şikayetlerin artmasına sebep oldu.

 

Artan vakalar yüzünden yasakların tekrar başlayacağını düşünen vatandaşlar düğün, nişan, kına ve sünnet törenlerini bir an evvel gerçekleştirme telaşına girdi. Davet ve düğünleri için yer bulamayan vatandaşlarsa çareyi sokak törenlerine yönelmekte buldu. Denetimlerin yapılamadığı, saat ve ses sınırına uymayan etkinlikler ise semt sakinlerinden gelen şikayet sayılarını artırdı. Birçok şikayet paylaşımı sosyal medyada viral oldu, özellikle İzmir Karşıyaka’dan gelen bir video ise bu kadarına da pes dedirtti.

 

 

Peki hangi durumlarda sokak düğünleri şikayet edilir?
Sokak düğünleri genel olarak sesten rahatsız olunması halinde Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı’na, saat 24.00’ten sonra yüksek sesli müzik yayını yapılması halinde ise bölge güvenlik güçlerine şikayet edilebilir.