Gündem

Sokağa çıkma yasağı ne zaman kalkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?

Türkiye’de uygulamaya konulan tam kapanma süreci devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen genelge 17 Mayıs tarihine kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Ancak vatandaşlar 17 Mayıs tarihinden sonra yasakların kalkıp kalkmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapılacak Kabine Toplantısında bu konunun masaya yatırılması bekleniyor. Peki, toplantı ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?

Corona virüsü salgınına karşı uygulanan yasakların ne zaman kaldırılacağı merak konusu oldu. Bu nedenle vatandaşlar gözlerini bir sonraki Kabine Toplantısına dikti. Bu kapsamda internet sayfalarında sık sık “ Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?”, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?” sorularının cevapları araştırılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman açıklama yapacak?

Kabine Toplantısının 10-11 Mayıs tarihinde yapılması bekleniyordu. Ancak 17 Mayıs tarihinde sona erecek olan kararlar nedeniyle toplantının bir hafta ertelemeli olarak yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili daha önce açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak.” İfadelerini kullanmıştı.