Gündem

Sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Restoran ve sinemalar kapatılacak mı? Yeni koronavirüs tedbirleriyle ilgili açıklama!

Son zamanlarda koronavirüs vaka sayılarınına rtması ve omicron varyantının yayılmaya başlaması üzerine günlük vaka sayısının 100 binlerde olması beklenmeye başladı. Sağlık Bakanlığı koronavirüs ile mücadele ve virüsün yayılmasını engellemek amacıyla yeni yol haritası hazırladı. Peki sokağa çıkma yasağı gelecek mi? Restoran ve sinemalar kapatılacak mı? İşte detaylar…

SİNEMALAR KAPANACAK MI?

Tüm dünyada olduğu gibi Omicron Türkiye’de de baskın varyant haline gelirken günlük vaka sayıları rekor kırmaya başladı. Bu kapsamda rakamların daha da yükselmesi halinde alınacak önlemler, özellikle de okulların ve üniversitelerin durumu masaya yatırılıp bir yol haritası hazırlanmaya başlandı.

Omicron etkisi ile Türkiye’de vaka sayaları rekor kırdı. Bu sayının birkaç hafta içinde (Ocak ayı sonuna kadar) 100 binlere ulaşması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre sağlık sistemi ile ilgili şu anda bir sıkıntı yaşanmıyor ancak zorlanmaya başladığı anda ne tür uygulamalar yapılacağı ile ilgili bir yol haritası da hazırlanıyor. Yol haritasında adım adım neler yapılabileceğine ilişkin maddeler yer alıyor.

İŞTE ALINMASI GÜNDEMDE OLAN TEDBİRLER

Üzerinde durulan önlemler, AVM, tiyatro, konser, restoran ve kafelerdeki denetimlerin sıklaştırılması, belli alanlara aşı kartı ya da PCR testi ile girilmesi. Duruma göre kapalı alanların kullanım kapasitesinin yüzde 50’ye düşürülmesi bulunuyor.

En önemli kararlar ise okullar ile üniversitelerde yaşanacak. Okullardaki vaka sayıları takip edilecek. Vakaların çok artması halinde bulaşın kesilmesi için Ocak ayı sonundaki iki haftalık ara tatilin öne çekilerek bir hafta uzatılması üzerinde duruluyor. Üniversitelerde birçok öğrencinin finaller nedeniyle hasta olduğu halde test yaptırmadığı ve bulaşın çok arttığı belirtiliyor. Finaller sonrasında verilecek ara ile bu zincirin de kırılabileceği düşünülüyor.